Nye funksjoner i DesignaKnit 8

Last ned PDF


 • Utvidet visning av miniatyrbilder. Bla gjennom snittfiler og paletter på samme måte som for mønstre og grafiske filer.
 • Nytt søk og sorterings-alternativer hjelper deg å finne det du leter etter.
 • Bruk moderne Windowsfunksjonalitet, inkludert lange filnavn, nettverk og musehjul. Kompatibelt med 32 og 64bit Windows.


Enkel oppdatering – DesignaKnit kan oppdatere seg selv fra internett.

Endre snitt og maskemønstre fritt med 20 nivåer av angre og gjenta.

Angi type utskrift enklere. Prøv den nye magasinstilen for mønster i tekstformat:

Å sette opp kabelforbindelse er nå enklere, fordi portnummer finnes automatisk for disse kabeltypene:

 • Seriell Brotherlink 2 & 5 for KH965i, KH970
 • Seriell Brotherlink 4
 • Seriell E6000 link 2
 • Seriell ScreenLink (alle med eller uten en USB konverter)
 • USB Brotherlink 1, 3, & 5
 • USB E6000 link 1 eller 2
 • USB Silverlink 3
 • USB ScreenLink


Se andre utskriftsforbedringer som større og klarere plaggbetegnelser og bedre garnberegning.


Standard Snitt

Når du redigerer designfunksjonene kan du nå bruke endringene før du lukker designvinduene. Mange andre forbedringer inkludert bevegelige horisontale og vertikale linjaler.


Egne Snitt

(Inkludert i DK8 Håndstrikk, Maskin Proff og Komplett)

Utforming av Egne snitt lar deg ha full kontroll over kantene. Dra maskehåndtak plassert på enden av rekkene for å få maskeløsningen så nøyaktig du ønsker. (Selv uten denne modulen følger maskelayouten punktene tettere enn i tidligere funksjoner.)

Vis et mønster på det aktive plaggstykket. Dra mønsteret til ønsket posisjon – det er nå den raskeste måten å integrere en plaggdel med et mønster.

Velg og dra, ikke bare én, men grupper av koordinatpunkter eller maskehåndtak. Eller endre med ett klikk gruppen av formemetoden eller fellingstype.

En rekke andre funksjoner inkluderer muligheten for mer komplekse former, en måte å legge til flere punkter i en definert sekvens, forbedret speilfunksjon, linjaler og rutenett, og blinklys for å vise og endre strikkeretningen og advarsler ved feil i snittet.


Maskemønster

Åpne organseringsfunksjonen for symboler for å se de nye True Type ”KnitWriteDK” strikkefont. Velg mellom 221 hånd- og maskinstrikkesymboler, hver med sin forkortelse og strikkeinstruksjon. Disse kan skrives ut med den nye mønsterteksten eller snitt-teksten i utskriftformat.

Bruk forkortelser og strikkeinstruksjonene som de er eller rediger dem i den nye ”symbolteksteditoren” og lag dine egne samlinger.


Åpne fletteutvalget for å se de tilgjengelige flettemasker. For maskinstrikk er det 60 enkle fletter å velge mellom, men for håndtrikk er det totalt 168 fletter. Hver har sin forkortelse og strikkeinstruksjon som kan skrives ut med ny mønstertekst eller tekst for plagg. Velg så mange fletter du vil inn i arbeidspaletten din og plasser dem i mønsteret med fletteverktøyet.

Hvis maskestrukturen er slått på kan du se hvordan maskene krysser over hverandre og fletter slår seg sammen med hverandre. Gled deg over ny maskestruktur!

Bruk fletteforkortelser og instruksjoner som de er eller legg til egendefinerte fletter sammen med egne strikkeinstruksjoner.


Ved utforming av maskemønstre har palettene nå separate indikatorer for nålutvalg og åpen for både garnfarger og symboler. Noen symboler er hovedsakelig for håndstrikk eller for å gi signal i løpet av strikkeprosessen.

Indikator for:

 • Transparent farge
 • Nåleutvalg
 • AlarmFargepaletten (fargekart i DesignaKnit7) har nye muligheter for generering av komplimentære farger og fargevariasjon.

Det er en ny indikator for farger eller symboler knyttet til museknappene. Andre indikatorer viser musens posisjon inne i mønsteret, i den aktive delen, og utvalgsboksens størrelse og posisjon.

Design med et utvidet og forbedret sett av verktøy. Det omfatter flyttbare linjaler som vises i masker og rekker, cm eller inch. Det er penselformer å velge mellom og flere penselstørrelser. Det er store nye muligheter for å variere farger tilfeldig og for innsetting av tekst i maskemønstre inkludert forskjellige tekstorienteringer og mulighet for faste fontstørrelser. Og mange mange flere.

Når du legger et motiv inn i større mønstre kan du nå dra mønstermotivene og plassere dem der du ønsker.

Å starte et nytt maskemønster er mye enklere med viktig valg når du begynner.


Interaktiv strikking

I DK8 Håndstrikk og DK8 Komplett har du et ekstra vindu i interaktiv strikking som viser håndstrikkeinstruksjoner for den gjeldende raden (ligner på tekst på utskriften).

Det er nye muligheter ved strikking av bare snitt, kontroll av startside og hvilken side av strikketøyet som vender mot deg mens du strikker.

Nye lydvarsler kan høres når du strikker visse rader av mønsteret. Bruk den nye klokkevarslingen som et alternativ til stemmeinstruksjon ved rask strikking.


Grafisk studio

Større bilder kan nå konverteres til maskemønstre.

Flere bildeformater støttes, nå kan du åpne WMF, TGA, PPM og PGMfiler i tillegg til som tidligere JPG, TIF, GIF, PCX og BMP. Du kan nå lagre TGA, PBM, PPM og PGNfiler i tillegg til tidligere formater.

Perfekt pikselkonvertering. Når bildet er lite og hver piksel må bli konvertert til en eller flere masker gjør DesignaKnit8 dette på en mer presis måte.

Det er nå lett å komme tilbake til det punktet hvor du jobbet på en tidligere økt forutsatt at du tidligere brukte alternativet for å lagre innstillingene. Bare åpne og samme grafikkfiler og samme palett vises, med samme utvalg av bildefarger til garnfarger og den samme rutenettinnstillingen o.s.v.

Det nye valget for rotasjon av bildet kan korrigere bilder eller diagrammer som har blitt skannet eller fotografert på skrå.

Åpne og lagre palettfiler mens bildet konverteres. Dette gjør det enklere å konvertere bilder til fargene på det garnet du bruker.


Nødvendig maskinvare

Windows 98 SE eller nyere.

USB-port for optimal kabelforbindelse (ikke nødvendig for Håndstrikk)

Skjermoppløsning på minimum 800 x 600 piksler

Tilnærmer 500Mb harddiskminne (hvis hjelpefiler & manualer installeres). 90 Mb uten hjelpefiler og manualer.